در سالهای اخیر، فریزرهای تونلی مورد علاقه کارخانه ها و تولیدکنندگان قرار گرفته است. با افزایش تقاضا برای محصولات در تمام طول سال، تولیدکنندگان بیش از هر زمان دیگری تحت فشار هستند. با این حال، فقط فریز کردن محصولات کافی نیست. فناوری انجماد استفاده شده باید به اندازه کافی خوب باشد تا کیفیت، طعم و بافت محصول را حفظ کند. اینجا جایی است که تونلهای انجماد وارد کار میشوند.
کاربردهای صنعتی فریزرهای تونلی بسیار زیاد بوده و عمدتاً بسته به صنعتی که از آن استفاده میکند متنوع است. بیشترین کاربرد تونل انجماد در صنایع غذایی دیده میشود. صنایعی که در بستهبندی ماهی و سایر آبزیان، میوهها، سبزیجات و انواع گوشتها فعالیت میکنند از تونلهای انجماد استفاده مینمایند. تونلهای انجماد IQF نیز قادرند محصولات را به گونهای فریز کنند که به یکدیگر نچسبند. تونلهای انجماد همچنین برای منجمد کردن محصولاتی مانند غذاهای پخته شده، شیرینیها، غذاهای فرآوری شده و سایر موارد استفاده میشوند. جدا از این کاربردها، از تونلهای انجماد برای فریز کردن برخی تجهیزات پزشکی که باید در یک درجه حرارت خاص نگهداری شوند و همچنین رساندن مواد شیمیایی صنعتی به دمای مورد نظر، استفاده میشود.