به منظور بازاریابی مناسب سنسورها و حسگرهای صنعتی، شناخت صنایع و کارخانجاتی که مشتریان این محصولات هستند از اهمیت خاصی برخوردار است. سنسورها انواع مختلفی دارند: دما، مجاورت، فشار، نوری و… .
حسگرهای دما معمولاً به ترمیستورها متکی هستند تا تغییرات دما را از طریق تغییر مقاومت الکتریکی که در مواد ایجاد میشود، حس کنند. حسگرهای مجاورت غیرتماسی برای تشخیص نزدیکی فلزات رسانا استفاده میشوند.
سنسورهای اولتراسونیک برای تعیین فاصله بین محتوای مخزن، فاصله بین انتشار و دریافت امواج فراصوت را اندازه گیری میکنند. در فرم دیگری، حسگرهای اولتراسونیک انرژی فراصوت ساطع شده از نشت هوا و غیره را تشخیص میدهند.
سنسورهای فشار معمولاً از دستگاههای پیزوالکتریک استفاده میکنند که تحت فشار وارد شده، مشخصات مقاومت خود را تغییر میدهند. این تغییرات را میتوان در محدودههای خطی مبدلها کالیبره کرد تا اندازهگیری وزن (نیرو) یا فشار (نیرو در واحد سطح) را انجام دهند
سنسورهای نوری معمولاً به دوربینهای مادون قرمز یا ماورا بنفش متکی هستند و تصاویری تولید میکنند که توسط سیستمهای نرم افزاری قابل تفسیر است تا نقصان در خط تولید، بارکد و… را تشخیص دهد.
سنسورها معمولاً در صنایع و فعالیتهای زیر استفاده میشوند؛
-
صنعت برق
-
نفت و گاز و پتروشیمی
-
کشتی سازی
-
پزشکی و دارو
-
صنعت خودروسازی
-
صنایع کاغذسازی
-
صنایع شیمیایی
-
صنایع فلزی و معدنی
-
صنایع غذایی و آشامیدنی
-
آب و فاضلاب
-
صنایع ماشین سازی و اتوماسیون صنعتی
-
ماشین آلات متحرک
-
تهویه مطبوع